5. Kurzus

2009.09.12. 19:30

Korán kelés, gyors kávé. Kezdődik a fejtágítás. Ha az ember megtervezi a lakóhelyét, környezetét, az életét, érdemes távlatokban gondolkodni. Tömören így tudnám összefoglalni a permaculture disegn lényegét; mi azonban három napon keresztül rágódtunk rajta. Nem mondom, hogy nem érte meg, de azért nap végére lenullázott mindenkit a bölcselet. Késő esti röplabda, sörözgetés, mézesbor.

Az egyik este, miután ettünk egy kis maradék gulyáslevest, és Tomas az utolsó kanál után vörösbort öntött a tányérjába, és chabrot! felkiáltással kiitta, s mi persze követtük tradicionális dél-francia tettét, kártyáért nyúltunk, s én angol-szlovák konyhanyleven elmagyaráztam Tomas-nak a rikiki lényegét, aki az imígyen megszerzett tudás franciába ültetve Juliennek adta át. Helyi brdárkaiakkal lányokkal kibővülve csaptunk egy nagy kártyapartit, miközben Tonda uráli sámándalokat engedett laptopjáról. 

A szomszédunk egy eperjesi arc volt, Rado, aki leköltzötött a vidéki idillbe, és valamiféle bőrdíszműves workshopokat akart szervezni az eljövendőkben. Feladatul kaptuk, hogy tervezzük meg a kertjét, hogy mit hova miért. Juliennel felfedeztünk a kertben egy remek dohányzó alkalmatosságot, és ex katedra kijelentettük, hogy ez mindenképpen marad, és leültünk füstölni.

Három nap után aztán búcsút vett egymástól a társaság; Tomas gombát sütött még ebédre, s valami ánizsos francia löttyel kínáltak minket. Ez utóbbi felfejthető volt. Patrícia aztán autóval Zólyomig eldobott minket és Aurelie-t. Kávézással színesített buszvárás közben kéregető cigányok hada vett közre engem és Jakubot, s noha csak bratyiztak, azért jobbnak láttam egy óvatlan pillanatan felvenni a földön hagyott táskát.

Helyzetjelentés a buszsofőrről: nyolcvanas évekbeli NDK-s divat szerint növesztett bundesliga séró. Rudi Völler is megirigyelné.

A bejegyzés trackback címe:

https://dzserek.blog.hu/api/trackback/id/tr351377688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása